Om os

Herning Kirkes Drengekor

Herning Kirkes Drengekor er stiftet i 1949 og er et af landets ældste drenge- mandskor. Koret er inspireret af den klassiske engelske klang og kortradition, men arbejder med et bredt repertoire spændende fra gregoriansk sang over renæssance- og barokmusik til nutidige værker. Koret bestiller og uropfører ofte ny vokalmusik.

Herning Kirkes Drengekor består af omkring 50 drenge og mænd, som næsten alle har sunget i koret siden de i 3. klasse blev optaget i korets forskole. For mange af de unge sangere er årene i drengekoret begyndelsen på et professionelt musikerliv som enten sanger, instrumentalist eller underviser.

Koncerter og turnéer

Herning Kirkes Drengekor har optrådt i mange forskellige sammenhænge – fra Søren Ryges haveprogram og det danske melodigrandprix til samarbejde med både symfoniorkestre og rockbands. Koret har i de senere år samarbejdet med både Ålborg, Århus- og Odense Symfoniorkester samt Ensemble MidtVest, og drengesolister fra koret medvirker jævnligt i opsætninger sammen med Den Jyske Opera og landsdelsorkestrene.

Herning Kirkes Drengekor giver årligt omkring 25 koncerter i ind- og udland, og har blandt andet sunget i alle landets domkirker. Desuden har koret i de senere år været på adskillige turnéer i Europa, USA og Australien med koncerter i bl.a. Sct. Pauls Cathedral i London, Notre Dame i Paris, Washington National Cathedral, Berliner Dom, St. Stephen’s Cathedral i Wien, Grace Cathedral i San Francisco, Operahuset i Sydney og Carnegie Hall i New York.

Koret har arbejdet sammen med dirigenter som Sir David Willcocks, John Hiccocks fra England, Miltiades Caridis fra Grækenland og Christopher Robinson. I 2013 og igen i 2017 opførte koret Haydns Skabelsen under ledelse af Andrew Nethsingha, sammen med det verdensberømte Choir of st. Johns College fra Cambridge.

Professionel musikerkarriere

For mange af de unge sangere er årene i Herning Kirkes Drengekor og på Den Jyske Sangskole indledningen til en professionel musikerkarriere, og drengekoret har i flere år været fast leverandør af sangere til landets musikkonservatorier og til Den Kongelige Operas solistskole, Operaakademiet.

Herning Kirkes Drengekor har indspillet en række cd-er, medvirket i et par dokumentarfilm, lavet flere udsendelser til DR og TV2 og er blevet transmitteret i dansk radio. Senest medvirker Herning Kirkes Drengekor i DR’s tv-udsendelse “Kampen for et bedre liv – med Peter Qvortrup Geisling: Kor, håb og ADHD”, som fortæller historien om vores sanger, Georg. Udsendelsen er tilgængelig her.