Koret

Herning Kirkes Drengekor

Herning Kirkes Drengekor (HKD) blev grundlagt i 1949, hvilket gør det til et af Danmarks ældste drengekor. Inspireret fra den Engelske kortradition er Herning Kirkes Drengekors primære rolle at deltage i gudstjenesterne i Herning Kirke.

Drengene bliver optaget i koret i 8-års alderen og modtager, ud over de ugentlige korprøver, undervisning i solosang, instrumental- og hørelæreundervisning. Ud over at give drengene den bedst mulige musikalske skoling, fokuserer vi også på, at hver sanger opnår stærke sociale kompetencer ift. at opnå deres fulde potentiale både i og udenfor koret.

For mange af sangerne er årene i koret indledningen til en professionel musikerkarriere, og flere er gennem tiden blevet anerkendte sangere, såsom Peter Lodahl, Jens Søndergaard og Lars Møller.

I 2020 har HKD fået tilknyttet 7 nye professionelle sangere, hvilket gør HKD
til det kun andet professionelle drengekor i hele Skandinavien. Derudover har korets dirigent siden 1984, Mads Bille, efter 36 års tjeneste valgt at overlade dirigentstokken til engelskfødte Charlotte Rowan. Med sine kun 24 år er Charlotte den yngste dirigent nogensinde for et dansk drengekor og glæder sig til at fortsætte udviklingen af koret.

Koncerter og turnéer

Herning Kirkes Drengekor har optrådt i alt fra Søren Ryges haveprogram, deltaget i det danske melodigrandprix og samarbejdet med Aalborg, Aarhus- og Odense symfoniorkestre.

Jævnligt medvirker drengesolister fra koret i opsætninger sammen med Den Jyske Opera og landsdelsorkestrene.

Herning Kirkes Drengekor giver årligt omkring 25 koncerter i ind- og udland og har bl.a. sunget i alle landets domkirker. Desuden har koret været på adskillige turnéer i Europa, USA og Australien med koncerter i bl.a. Sct. Pauls Cathedral i London, Notre Dame i Paris, Washington National Cathedral, Berliner Dom, St. Stephen’s Cathedral i Wien, Grace Cathedral i San Francisco, Operahuset i Sydney og Carnegie Hall i New York.

I 2013 og i 2017 opførte koret Haydns Skabelsen sammen med det verdensberømte drengekor The Choir of St. Johns College, Cambridge under ledelse af Andrew Nethsingha.

I 2021 ser koret bl.a. frem til at fuldføre en koncertturné til Sydafrika, samarbejde med bl.a. Christopher Robinson, Copenhagen Phil, DUEN og Ensemble MidtVest.

Herning Kirkes Drengekor på cd, film og tv

Herning Kirkes Drengekor har indspillet en række cd-er, medvirket i et par dokumentarfilm, lavet flere udsendelser til DR og TV2 og er blevet transmitteret i dansk radio. Senest medvirker Herning Kirkes Drengekor i DR’s tv-udsendelse “Kampen for et bedre liv – med Peter Qvortrup Geisling: Kor, håb og ADHD”, som fortæller historien om vores sanger, Georg. Udsendelsen er tilgængelig her.