Organisten

_PSP0073Kristian Marius Andersen

Kristian Marius Andersen har været fast akkompagnatør for Herning Kirkes Drengekor, siden han kom til Danmark i 2005. Kristian er opvokset i England og uddannet fra Royal Nothern College of Music i Manchester. I 2005 flyttede han til Danmark og videreuddannede sig ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, hvor han debuterede fra solistklassen i 2012. “En af sin generations mest markante orgelspillere,” skrev en anmelder om Kristian efter hans debutkoncert.

Kristian Marius Andersen har en omfattende karriere både som orgelsolist og som jazzmusiker på Hammond-orgel. Uanset instrumentet bliver Kristian hyldet for sin store musikalitet, sit gnistrende tekniske overskud og ikke mindst som en gudbenådet improvisator.

Kristian og hans usædvanlige talent er portrætteret i dokumentaren Tangentspilleren, som fuldt fortjent blev den mest sete danske dokumentarfilm i 2013.

Den 27. august 2018 stiftede Kristian Marius Andersen Venneforeningen for tangentspilleren Kristian Marius Andersen. Læs mere om foreningen her.